GenelHurda Çeşitleri Nelerdir?

Hurda Çeşitleri Nelerdir?

Geri dönüşüme uygun olan hurdaların her biri ayrı sınıflar ile temin edilir. Hepsinin özenle ayrılması ve depolanması sağlanır. Bunun üzerine geri dönüşüm için eritme ya da işleme alınma gibi çeşitli aşamalara geçilir. Her biri de hurdanın hammaddesine uygun olacak şekilde değerlendirmeye alınır. Bu anlamda hurdalar türlerine göre ayrılmaktadır.

 

Metal Hurdalar Nelerdir?

Hurda çeşitleri arasında başı çeken metal olanlar oluyor. Son derece kıymetli olan metal hurdalara ilgi bir hayli fazla. Bunlar nelerdir sorgulayanlara:

  • Demir ve çelikten tasarlanan hurdalar örnek gösterilebilir.
  • Kablo ve tellerin de metal içeriklerinden kaynaklı öne çıktıkları görülüyor.

Metaller değerli ve değersiz olacak şekilde ayrıştırılır. Örnek vermek gerekirse değerli metallerden olan altın da geri dönüşüme dair ele alınır.

 

Maden Hurdaları Nelerdir?

Maden ile metal hurdaları aynı kategoride ele almak gerekir. Öyle ki demir ve çelik olan malzemelerin her biri maden olarak da değerlendirmeye alınır. Hurda çeşitleri arasında gösterilen madenler de değerli veya değersiz olarak ikiye ayrılır. Gümüş ve pirinç değerli olan madenler arasında gösterilir.

Bunların arasına eklenen krom ya da nikel malzemeleri de hurda olarak temin edebilirsiniz. Son olarak kalay ile krom gibi çeşitli malzemeler de bunlara örnek gösterilebilir. Neticesinde her biri geri dönüşüme dair son derece kıymetli kabul edilir ve toplu alım için de değerlendirilir.

 

Petrol Merkezli Hurdalar Nelerdir?

Hurda çeşitleri olarak sadece maden ile metallere yer verilmez. Bunların arkasından gelen petrol türevi hurdaların da bir hayli talep gördüğü açık durumda. Sayıca fazla kullanılan hurdalar arasında gösterilir. Sonuç olarak:

  • Plastik ile naylon olan her türlü ürün hurda olarak satılabilir.
  • Polyester ile polietilen malzemeler de bir hayli değerli kabul edilir.

Sonuç olarak her bir petrol merkezli olan hurdanın hesaplanması sağlanır. Öyle ki gram hesaplamaları fiyatların belirlenmesinde etkili olacaktır. Böylece alım – satım işlemleri gerçekleşir ve kazançlı çıkılır. Aynı zamanda geri dönüşümü desteklemeniz de kaçınılmaz olacaktır.

 

Cam Hurdaları Nelerdir?

Geri dönüşüme dair temin edilen hurda çeşitleri saymakla bitmiyor. Örnek vermek gerekirse cam hurdalar da son derece değerli kabul edilir. Her biri cam içeriklerine göre hesaplanır ve ödeme hesaplama üzerine gerçekleşir.

Öncelikle cam hurdalar nelerdir dikkate almakta ve geri dönüşüme dair hazırlamakta özgürsünüz. Bunlar arasında başı çeken cam şişeler oluyor. Üstelik cam şişelere dair her sokakta veya caddede geri dönüşüm kutularına yer veriliyor. Arkasından:

  • Pencere ve kapı camları da hurda olarak kabul edilir.
  • Fazla olan ve kullanılmayan aynalar da hurdaya verilebilir.

Geri dönüşümde her birinin kullanılması esas alınır. Bunun için camların özenli bir şekilde alınması ve depolanması sağlanır. Depolarından ise geri dönüşüm için çıkarılmaları söz konusudur.

 

Elektronik Hurdalar Nelerdir?

Hurda çeşitleri nasıl sorgulayanlara pek çok sınıf paylaşılacaktır. Her birine göz atarak geri dönüşümde geçerli olan hurdaları değerlendirmeye alabilirsiniz. Hurda firmaları ile iletişime geçmeden önce araştırma yapmak sizin elinizde. Örneğin bu şekilde elektronik hurdalar nelerdir dikkate alınabilir. Elektronik olarak:

  • Bilgisayar parçaları yaygın bir şekilde kullanılır.
  • İşlemci ve anakart gibi malzemeler de hurda için kabul edilir.

Çalışır ya da çalışmaz durumda olmaları çok bir anlam ifade etmiyor. Nitekim her biri de hammaddelerinden dolayı talep görür. Öyle ki bu tarz elektronik ürünlerin ayrıştırılması sağlanır. Devamında içerisinden çıkan metal ya da maden yapılarına bağlı olarak geri dönüşüm desteklenir.

 

Diğer Hurda Çeşitleri Nelerdir?

Başı çeken her zaman metal ile maden hurdalar oluyor. Ancak hurda çeşitleri olarak sadece bunlar ile sınırlı kalınmadığı açık durumda. Petrol ile cam hurdaları da yaygın bir şekilde sayın alınır. Firmalar her bir hurdayı değerlendirir ve fiyatlarına netlik kazandırır. Neticesinde belirtilen fiyata göre alım işlemlerine geçilir. Bu aşamada:

  • Ağaç hurdası olarak kağıt ya da kartonlar da değerlendirmeye alınabilir.
  • Kablo ve laptop gibi ürün hurdaları üzerinde de durulabilir.

Her bir ürünün yapım aşamasında ayrı metaller ya da cam malzemelerine yer verilir. Tüm bu malzemeler geri dönüşüme dair sınıflandırılır. Sınıflandırma sayesinde dönüşümü kolay hale gelir. Bu alanda hizmet veren firmalar doğru depolama ve sınıflandırma ile geri dönüşümü destekler.